hrinova.Virtualne.sk
Informačný portál o živote v meste a okolí
Viac info
(formát: RRRR-MM-DD)
(formát: RRRR-MM-DD)
(formát HH:MM)
(formát HH:MM)
* Položky označené hviezdičkou sú povinné
 

Napíšte text v rámiku do poľa vedľa neho. V prípade, že nebude správny, príspevok nebude pridaný.

sec

Podmienky

Pripravujete akciu, športové alebo spoločenské podujatie? Vyplňte formulár a upútavka na vami propagovaná akcia bude pridaná na úvodnú stránku v časti Aktuálne podujatia.

Ak chcete zverejňovať obsiažnejšie mesačné programy kín, divadiel, hudobných klubov, múzeí či galérií, zasielajte ich vo Worde alebo kvalite pdf. a .jpg na adresu podujatia@virtualne.sk. Tieto programy budú zobrazené v sekcii Akcie a podujatia.

AKTUÁLNE SPRAVODAJSTVO

Vydali výstrahy, na horách bude opäť víchrica
Nikomu nebudeme obmedzovať liečbu, vraví Drucker o dlhu VšZP
Ruská vesmírna loď Progress MS-05 dorazila na ISS
Sudán prepustí Petra Jaška odsúdeného na 24 rokov za špionáž
Zomrel herec a režisér Bill Paxton, hral aj vo filme Titanic
Suverénna Vadovičová si vystrieľala štvrtý triumf v Al Aíne
Desať porcií ovocia a zeleniny denne môže predĺžiť život
Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt

Recept dňa

Hrušková torta so škoricou

Cesto:
4 vajcia
4 PL teplej vody
1 balíček vanilkového cukru
200 g kryštálového cukru
60 g pomletých orechov
110 g hrubej múky
1 kypriaci prášok
30 g kakaa

Plnka:
1 väčší hruškový kompót
1 šľahačková smotana (250 ml)
200 g kyslej smotany
40 g pomletých orechov

Na posypanie:
1 PL práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
½ ČL mletej škorice

Cesto: Vajcia rozbite, opatrne oddeľte bielky od žĺtkov. K bielkom pridajte teplú vodu a vyšľahajte dotuha. Pridajte vanilkový a kryštálový cukor a miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Postupne primiešajte žĺtky, pomleté orechy, preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom a opatrne vypracujte cesto. Do tortovej formy (s priemerom 26 cm) vyloženej papierom na pečenie vylejte cesto a vložte do vyhriatej rúry. Z upečeného a vychladnutého cesta odkrojte približne 0,5 cm vrstvu, ktorú rozmrvte do misky.

Plnka: Hrušky preceďte a nechajte odkvapkať (hmotnosť po odkvapkaní by mala byť asi 455 g). Šľahačkovú smotanu vyšľahajte a zmiešajte s kyslou smotanou. Približne 1/3 šľahačkovej zmesi natenko natrite na tortu. Odkvapkané hrušky pokrájajte na tenké plátky a poukladajte na šľahačkovú vrstvu. Pomleté orechy zmiešajte s omrvinkami z cesta a spojte so zvyškom šľahačky. Túto zmes navrstvite na hrušky a posypte práškovým a vanilkovým cukrom zmiešaným so škoricou. Povrch torty ozdobte štipkou škorice a na 2 hodiny ju vložte do chladničky. ( v elektrickej rúre pri 180 °C, v teplovzdušnej rúre pri 160 °C, v plynovej rúre pri stupni 3)

Dobrá rada

Fľak od žuvačky

spoľahlivo odstránime handričkou namočenou v technickom benzíne.

Stavebník

Spôsoby ovládania osvetlenia schodiska

Najpohodlnejšie sú samozrejme pohybové senzory. Práve ony umožňujú okamžite osvetliť schodisko ihneď ako k nemu pristúpi osoba, ktorá chce po ňom vyjsť nahor alebo zísť dolu. Zvážte však, či je tento spôsob ovládania schodiskového osvetlenia pre vás tým pravým zvlášť preto, lebo inštalácia pohybových senzorov si vyžaduje značné investície a navyše elektroinštaláciu musíte zveriť do rúk odborníkom a špecialistom na takéto zariadenia.

Valid XHTML 1.0 Strict Ověřit CSS!

Webyshopping

Internetové služby

Obce v regióne mesta

Hriňová-Detvianska Huta, Látky, Lom Nad Rimavicou
Kontakt O nás Reklama Podmienky použitia
lang